Čierny Brod - Vízkelet
Hírek

Óvoda

Vízkelet mátyusföldi község, a Dudvág folyó mentén terül el. Ebben a szép természeti környezetben helyezkedik el óvodánk. Az óvoda udvara tágas, fákkal körbevett terület, mely árnyékot biztosít a gyermekeknek. Az óvodánk 1983 szeptember 1-én nyitotta meg kapuit ebben az épületben. Óvodánk a “Mesevilág óvoda” nevet viseli. A gyermek létszáma évről évre növekszik. Az egyik csoportunkban egész napos, a másikban félnapos oktatást és képzést biztosítunk.

Az óvoda elősegíti a szemlyiség fejlődését szociális, érzelmi, intellektuális, testi, erkölcsi és esztétikai téren, valamint a kézügyesség és képességek fejlődését. Kialakítja a feltételeket a további művelődésre, felkészíti a gyerekeket a közösségi életre összhangban az egyéni és életkori sajátosságokkal.

Intézményünk, a Mesevilág óvoda az Állami művelődési program alapján kidolgozott – saját iskolai művelődési program szerint dolgozik.

Napjainka a mesék, népdalok, gyerekjátékok, mondókák segítségével gazdagítjuk, ezek örömtelibbé, érdekesebbé, színesebbé teszik a gyermekeink életét. Ahhoz, hogy a napi életet átszójék a mondókák, versek, mesék, elengedhetetlen, hogy az óvónő maga is szeresse a verset és mesét, legyen a tarsolyában mindig valami, amit alkalmas időben és helyzetben elő tud venni, s ezzel maradandó élményhez juttatja a gyerekeket.

Fontosnak tartjuk, hogy biztonságot nyújtó, szeretetteljes környezetben formáljuk a gyerekeket. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra való nevelésre, ennek keretén belül igyekszünk biztosítani a szabad levegőn történő sok mozgást, illetve a gyümölcsben és vitaminban gazdag táplálkozást.

A játékot – mint az óvodás korosztályt alapvető tevékenységét – kiemelten fontosnak tartjuk. A játék az egész napirendet átszövi, hiszen ebben az életkorban ez a személyiségfejlesztés leghatékonyabb eszköze. Nagy szerepet szánunk a spontán szerzett ismeretek megszerzésének, ezért gyermekek érdeklődésére és kíváncsiságára támaszkodva tervezzük meg az óvodai életet.

Játékeszközeinket – fenntartói segítséggel és alapítványi hozzájárulással – évről évre fejlesztjük, gyarapítjuk. A csoportszobákat a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően rendezzük be.

Bc. Pék Éva, igazgatónő

 

Elérhetőségeink

Óvodánk címe: Materská škola – Óvoda

92508  Čierny Brod 489

Tel. 031/7848485

Nyitvatartás: Intézményünk hétfőtől péntekig 6:45 órától 16:15 óráig tart nyitva.

Óvodánk magyar tannyelvű.

Az óvoda közössége és a gyerekek örömteli, szeretetteljes mindennapjairól gondoskodnak:

Bc. Péková Éva – igazgatónő, Királyová Mária, Bc. Ježová Szilvia, Mgr. Víghová Melinda – óvónők, Zalková Krisztína – takarítónő, Dubová Mária – szakácsnő, Kolláriková Gabriela – konyhavezetőnő.