Preskočiť na obsah

Šport

Webová stránka Futbalového oddielu Čierny Brod: www.ciernybrodfc.estranky.sk

Začiatky futbalu, takpovediac história siaha až k roku 1926. Kde často samotný hráči sa museli dostať na zápas po vlastných. Znamená to že často sa presúvali dvaja na jednom bicykli, či dokonca aj peši.

Za 80 rokov existencie futbalu sa však len raz podarilo postúpiť do 5 ligy a to v sezóne v rokoch 2006 – 2007. Vďaka patrí sponzorom, hráčom, mnoho ďalším členom a nečlenom športu a v poslednej miere aj fanúšikom. ( viď foto galéria – momenty zo zápasov . )

Futbal v Čiernom Brode sa však nezastavil a pokračoval úspešne ďalej. Podarilo sa získať ďalšie prvenstvo a neuveriteľný postup do 4 ligy. ( roky 2008- 2009) Bola to tvrdá a dlhá cesta, plná bolestí a zranení. Stála kopec nervov a nemalých investícii. To je však futbal a bez toho, by sme nikdy neprežili tie krásne chvíle radosti a šťastia. História futbalu je momentálne na najvyššom bode existencie, to je fakt ktorý nemožno vyvrátiť.

V sezóne 2008-2009 sme skončili na krásnom treťom mieste. Podla môjho názoru sme mohli kľudne postúpiť. Zostava mužstva má na to aby hrala aj v tretej lige. Máme tu však novú sezónu. Môžeme sa tešiť na nové momenty, góly a na všetko čo k tomuto krásnemu športu patrí.

Futbalový oddiel v Čiernom Brode v polovici roku 2011 prešiel veľkou zmenou, vymenila sa celá garnitúra hráčov aj funkcionárov. Novému vedeniu sa podarilo dať dokopy úplne nový káder skoro čisto iba z domácich futbalistov. Začiatky neboli ľahké po finančnej aj personálnej stránke.

Mnoho problémov sa muselo riešiť za chodu. Na šťastie sa podarilo zachrániť futbal v Čiernom Brode. Radi by sme aj touto formou poďakovali všetkým čo prispeli k záchrane.

Budeme sa snažiť vám prinášať nová informácie a foto dokumentácie: www.ciernybrodfc.estranky.sk

Vedenie FO

Aktuálny rozpis futbalových zápasov nájdete na stránke Oblastného futbalového zväzu Galanta:

www.obfz-galanta.futbalnet.sk/sutaz/1647/